Υλικά Συνταγής
Για το σολωμό και τις φακές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερι
1 σκ. σκόρδο
1 καυτερή πιπέρια
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάστα κάρυ
αλάτι - πιπέρι
2½ φλ. φακές
250 γρ. φρέσκα φασολάκια
1 φλ. αποφλοιωμένα ντοματίνια
μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φιλέτα φρέσκο σολωμό
Για τη σάλτσα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα )
λίγες σταγόνες κόκκινο ξύδι
λίγο αλάτι
IFrame
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι,
καρότο, σέλερι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε τακτικά να
μαλακώσουν για 3′-4′.
Προσθέτουμε το κόλιανδρο, το κύμινο και την πάστα κάρυ και ψήνουμε για 1′-2′ να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τις φακές και 4 φλ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25′ περίπου μέχρι
να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μην λιώσουν.
Προσθέτουμε τότε αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια, τα ντοματίνια ολόκληρα
και λίγο ώμο ελαιόλαδο και βράζουμε δυνατά για 5′-7′. Σβήνουμε τη φωτιά
και αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν για 10′.
Στο μεταξύ, αλείφουμε τα φιλέτα σολωμού με σταγόνες ελαιόλαδο,
αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα μέχρι ο
σολωμός να λιώνει με πιρούνι σε φλούδες-κομμάτια. Περίπου για 6′-7 ´
συνολικά.
Για την βινεγκρέτ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι με λίγο αλάτι.
Ισομοιράζουμε τις φακές σε πιάτα, βάζουμε λίγες φλούδες -κομματάκια
σολωμού ,περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο
μαϊντανό.